Om Børnehuset Kastaniehuset

Kastaniehusets historie

Kastaniehuset blev opført 1 oktober 1973 af Tryg forsikring. Vi er en institution der har en udvidet åbningstid om torsdagen. Den udvidede åbningstid er beregnet til forældre der pga. deres arbejdstider har behov for dette.

Tidligere bestod grunden af små haver som tilhørte  beboerne i den nærmeste beboelses ejendom. På grunden ligger der en gammel bunker, som vi for nogle år siden fik lov at anvende.  

Personalet har valgt at kalde institutionen Kastaniehuset da vi både uden for hoveddøren og på legepladsen har nogle store gamle kastanietræer. Kastaniehuset ligger meget tæt på grønne områder og få minutters gang fra Lyngby station.

 

Om os

Vi er et hus med en historie , der rækker tilbage til 1973 og her finder man historie og tradition i alle kroge. På samme tid er vi et børnehus med fokus på fornyelse og udvikling med en tryg hverdag og et godt læringsmiljø som ramme. Vi har et kontinuerligt fokus på, hvordan vi i vores praksis kan sikre høj kvalitet i det pædagogiske arbejde. Det gør vi ved at organiserer os på en måde, som tillader personalet at gå i dialog med hinanden, både internt på stuerne og på tværs i hele huset.

Vi har fokus på pædagogik i børnehøjde, hvor det enkelte barn er i fokus som ligeværdig medspiller i eget sit liv. Vi bestræber os på kontinuerligt at holde fokus på, at det skal være rart at gå i hhv. vuggestue og børnehave og alle børn skal møde voksne, der har tid og lyst til at skabe trykke og lærerige miljøer omkring børnene.

For at lykkes med opgaven omkring børnenes trivsel og udvikling, må vi også have et tæt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene. Derfor bestræber vi os også på, at det skal være lige så rart at være forældre i børnehuset, som det er at være barn. Dialog og ligeværd er nøgleord, som vi konstant har i fokus i Kastaniehuset.